Összetétel:
cukor, mandulabél (23%), glükózszirup, burgonyakeményítő, tartósítószer (E202), nedvesítőszer (E1103), étkezési sav (E330)
Mandula és cukor aránya:
1-3
A natúr marcipán massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!
A marcipán massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.
Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a natúr marcipán masszát.
Könnyen formázható , így kiszúró segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!
Amellett, hogy ez a natúr marcipán massza könnyen nyújtható, nem ragad és nem szakad az íze is nagyon finom.
Háromszoros marcipán tartalmának köszönhetően nemcsak, hogy nem rontja el a torta ízét, hanem még finomabbá teszi azt.
Ez az 1 kg-os marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle. ) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortát.
A marcipán massza színezése:
A marcipán masszát kézzel gyúrjuk át, majd a tubusból adagoljuk az ételfesték gélt .
Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.
A marcipán massza használata tortaburkoláshoz:
Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel.
A marcipán masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
A fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
A kinyújtott marcipán masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott marcipán massza jusson a torta oldalára is.
A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott marcipán masszát.
A lenyúló részeket levágjuk.
A marcipán massza tárolása:
A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod. Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.
Jelenlegi ára: 4 375 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése