2019. szeptember 30., hétfő

Ernyős akácia - Vachellia tortilis (syn. Acacia tortilis) - Az afrikai szavannák jelképe! 10 db mag! - Jelenlegi ára: 70

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Vachellia tortilis (syn. Acacia tortilis, Mimosa tortilis) – ernyős akácia, ernyőakácia, esernyőfa
10 db mag!
Afrika száraz, ligetes szavannáin és az Arab-félszigeten őshonos, jellegzetesen ellaposodott koronájú fa. Állítólag hosszú életű, 1-2000 évig is elélhet. Levelei kétszeresen szárnyaltak, kicsik, a zsiráfok kedvelt csemégéi. Ágai tövisesek. Fehér vagy halványsárgás, illatos virágai a mimózáéhoz hasonlóan gömbvirágzatban nyílnak. Termése világosbarna hüvely. Fáját bútorkészítésre, kerítések, szerszámok és kocsikerekek készítésére is felhasználják. Töviseiből varrótűket készítettek.  
Fagyérzékenysége miatt Magyarországon csak edényes növényként tarthatjuk. Talaja jó vízáteresztő legyen, mert a pangó vizet nem bírja. Fény- és melegigényes, erősen szárazságtűrő, szívós növény. Szép bonsai-t (törpefát) lehet belőle nevelni.
Magjai hosszú ideig életképesek. Egész évben vethetők, de a csírázásához magas hőhatás szükséges. A magokat tegyük szűrőbe egy bögre fölé, majd forrázzuk le kb. 90 fokos vízzel, úgy, hogy a magokon átcsurogjon a forró víz, majd takarjuk le az edényt, hogy a meleg gőz is jól átjárja a magokat. Kb. 10-15 perc múlva tegyük bele langyos vízbe és áztassuk fél napig. Egyes szakirodalmak szerint a hosszú áztatásra rosszul reagál, ezért fél napnál tovább ne tartsuk a magokat a vízben. Ezután vessük el jó vízáteresztő közegbe, termőföld és homok keverékébe, 0, 5 cm mélyre. Ne álljon alatta a víz, a földjét két öntözés között hagyjuk megszikkadni. Az optimális csírázási hőmérséklete 23-25 fok körül van. Csírázási ideje 4-8 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2019-10-21 11:35 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése