2021. július 31., szombat

Dr. Horánszky András - Vadvirágok 1. (1972) - Jelenlegi ára: 690 Ft

Rövid leírás
1972 - Rajzolta Csapody Vera
Meg akarod a világot ismerni nélkülük? Képzelj el egy világot virágok, fák nélkül, s a kép, ami felrémlik előtted, az üresség, a halál képe. A földnek csillagai a virágok - tartja a latin közmondás, egy régi kínai mondás meg éppen megfordítja: a csillagok az ég virágai. Virágnéven hívja kedvesét a költő, virágénekek születtek a nép ajkán, a paradicsom virágoskertjébe teremti a régiek képzelete a mondabeli első emberpárt.
Valami ősi vággyal keresi az ember azokat a csodálatos kerteket, az igaziakat, amit még az érintetlen természet természet tartogat számára: a rétek margarétás, harangvirágos, szegfüves tengerét, a kopár dolomitsziklák parányi sziklakertjeit. A patakok várják, amelynek nefelejcses kék partján mintha az ég kékje tükröződne vissza, és havasok, a föld legpazarabb vadvirágos kertjeivel, óriás virágaival. Még itt van ez a paradicsom a küszöbünk előtt - még tömegesen virít a lila kökörcsin néhol a budai hegyekben, az őszi kikerics a lekaszált rétek smaragdjában, s a külvárosi gyepes útszéleken különös-kedves hírmondói élnek még a régi növényvilágnak.
Azokat a fajokat válogattuk inkább ki a közép-európai növényvilág (flóra) mintegy ezer fajából, amelyek még valóban feltűnnek erdőn-mezőn, csavargásaink közben. Könyvünk kora tavasztól késő őszig követi ezeknek a "virágoskerteknek" változásait, s hogy megkönnyítse a keresést, a virágok felismerését, színek szerint csoportosítja őket fehér, sárga, lila, kék, rózsás, bíbor és cinóberpiros táblákba. A táblák összeállításakor szinte csokrokat kötöttünk, élveztük annak az örömét, hogy tudjuk: melyik virág nőhet egymás közelében hasonló igényei miatt; melyik virág hűséges kísérője egy-egy erdőtípusnak, vagy melyik csak ritka vendége a növénytársulásnak.
A képen látható állapotban( Borító kissé kopott, foltos, elszíneződött. Néhány-lap-foltos. Borító-sarka-serült.  A képen látható állapot).
Az árak kialakításában fontos szerepet játszik a kiadás dátuma és elérhetősége! Ezt mindig vegyék figyelembe!!
Ajánlom figyelmébe a teljes kínálatom, sok mesekönyv található az oldalamon.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, (automatába). Házhozszállítás(1799 Ft)10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
korának megfelelő állapot.

Jelenlegi ára: 690 Ft
Az aukció vége: 2021-08-01 08:05 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése